Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtspäckade quornfiléer med rödbetor & bulgur

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g quornfiléer

Örtfyllning

  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe mynta
  • 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)2 msk olivolja
  • Saften av 1⁄2 citron
  • Salt & peppar

Ljumna rödbetor & bulgur

  • 500 kokta rödbetor (klyftade)
  • 500 g kokt bulgur
  • 50 g babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • Salt & peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mortla eller mixa ingredienserna till örtfyllningen, smaka av med salt och peppar. Skär ett längsgående snitt i varje bit quornfilé och fyll dem med örterna.
  3. Lägg filéerna och rödbetorna på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja. Kör i ugn ca 10 minuter.
  4. Blanda bulgur och babyspenat i en bunke. Fördela på tallrikar och lägg på rödbetorna.
  5. Skär filéerna i sneda skivor och lägg dem på rödbets- och bulgurssalladen.