Örtsill med rom

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
6 bufféportioner
- 1 förpackning 5 minuterssill, hela filéer 420 g
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 4-5 msk finhackade örter, till exempel dill, persilja, körvel
- 3 msk finhackad gräslök
- 1 burk röd stenbitsrom
Till garnering
- nymalen svartpeppar
- dillvippor
- små bitar av vältvättad citron
Så här gör du
- Skär sillen i bitar.
- Blanda crème fraiche, majonnäs, örter och gräslök. Vänd ner 1 msk av rommen. Vänd ner sillen. Lägg sillen i serveringsskål eller fördela i glas. Tack över och låt marinera i kylskåp 1-2 timmar. Peppra. Toppa med resten av rommen, dillvippor och citronbitar.

Du kanske även gillar
Populära recept