Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtsill med rom

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 förpackning 5 minuterssill, hela filéer 420 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 4-5 msk finhackade örter, till exempel dill, persilja, körvel
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1 burk röd stenbitsrom

Till garnering

  • nymalen svartpeppar
  • dillvippor
  • små bitar av vältvättad citron

Så här gör du

  1. Skär sillen i bitar.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, örter och gräslök. Vänd ner 1 msk av rommen. Vänd ner sillen. Lägg sillen i serveringsskål eller fördela i glas. Tack över och låt marinera i kylskåp 1-2 timmar. Peppra. Toppa med resten av rommen, dillvippor och citronbitar.