Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtpasta med parmesan och kapris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 pkt á 160 g Fazer Yosa havrebit herbs
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 400 g spaghetti
  • 2 finhackade vitlökslyftor
  • 0,5 dl medelstora kapris
  • 0,5 dl kallpressad olivolja
  • salt
  • 2 dl riven parmesanost
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Riv Fazer Yosa havrebit på fina delen av rivjärnet. Hacka alla örter och riv citronskalet.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs vitlök och Fazer Yosa havrebit i olivolja i en stor stekpanna.
  4. Grovhacka kapris och tillsätt till pastan.
  5. Häll av pastan men spar ca 1 dl av pastavattnet. Blanda ner pastan samt det sparade pastavattnet i den stekta blandningen. Ringla över olivolja, örter, citronskal- och saft och vänd runt ordentligt.
  6. Servera med finriven parmesanost på toppen. Riv över några varv med svartpepparkvarnen vid servering.