Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtmarinerad kotlettrad


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner

  • 2 kg benfri kotlettrad


Marinad 1:


  • 6 msk soja

  • 3 msk hoisinsås
  • 
2 tsk salt

  • 6 msk olivolja

  • 2 msk honung


Marinad 2:


  • 1 dl kapris, hackad

  • 1/2 dl persilja, hackad

  • 1/2 dl basilika, hackad

  • 1 rödlök, finhackad

  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 
1 tsk nymald svartpeppar

  • 3 tsk salt

  • 3 dl olivolja

  • 1 dl nypressad citronsaft



Så här gör du

  1. Blanda samman marinad.

  2. Lägg köttet i en plastpåse och slå över marinaden. Knyt ihop, vänd runt så marinaden kommer åt hela köttet.

  3. Marinera i kylskåp i minst 4 timmar. Ta ut köttet i god innan det ska tillagas, så det hinner bli rumsvarmt.

  4. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en långpanna, stick in en digital termometer i köttets tjockaste del och stek tills termometern visar 70 grader.

  5. Vira folie runt köttet och låt svalna. Skiva köttet i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat.

  6. Blanda samman marinad 2 och slå över det skivade köttet. Ställ köttet kallt i fyra timmar eller över natten.