Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtmarinerad fläskfilé – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den örtmarinerade filén är perfekt på en buffé toppad med kapris och örter!

Ingredienser

1 portion
  • 800 g fläskfilé
  • 2 tsk hackade örter, tex oregano, mejram el timjan
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl persilja
  • 800 g småpotatis, gärna sparris eller cherie
  • 1 burk grillad paprika (200 g)
  • 50 g rostade mandelflagor
  • 1 tomat
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 mixsallad (80g)
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa filén, salta och peppra. Rulla i örterna och bryn runtom i smör.
  3. Baka klart i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter. Filén ska få en innertemperatur på 68-70 grader.
  4. Höj ugnen till 225 grader.
  5. Skala och finhacka lök, vitlök och persilja. Blanda med 1 1/2 dl olivolja och 1/2 dl vitvinsvinäger.
  6. Blanda med fläskfilén i en plastpåse. Låt marinera i kyl minst 1 timme. (Godast blir den dagen efter.)
  7. Blanda potatisen med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen cirka 30-40 minuter.
  8. Mixa 1 burk grillad paprika (med olja), mandel, tomatklyftor och 2 msk vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera den marinerade filén med rostad potatis, paprikasås, oliver och grönsallad.