Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtkryddad lax i folie med citronsmör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 1 st fyrpack fryst lax
  • 2 st knipplök
  • 4 st knippmorötter
  • 1/2 st huvud blomkål
  • 1 st citron, saft och skal
  • 200 g smör
  • peppar
  • 1/2 persilja
  • 1/2 dill
  • 1/2 körvel
  • 1/2 gräslök
  • bakplåtspapper
  • aluminiumfolie

Så här gör du

  1. Tina laxen. Skala morötterna och skär alla i tunna stavar. Skär löken och blomkålen på samma sätt.
  2. Gör smöret genom att blanda rumstempererat smör med skal och saft från en citron. Fortsätt med salt och peppar.
  3. Strimla ner alla örter grovt och blanda dem på skärbrädan.
  4. Gör laxpaketen, ta ett ark bakplåtspapper och placera den tinade laxbiten mitt i. Fortsätt med morötter, lök och blomkål, fördela så att det finns lika mycket grönsaker till samtliga paket. Salta och peppra.
  5. På med två rejäla klickar smör samt färska strimlade örter.
  6. Vik sedan ihop bakplåtspappret runt laxen. Lämna plats för luft men se till att kanterna är täta och inget kan komma in eller ut. Fortsätt sedan med att slå in paketet i aluminumfolie, samma sak här inget in eller ut. Baka sedan paket i ugnen på 175 garder i ca 15-17 minuter.
  7. Ta ut ett paket och kolla så att laxen är färdig bakad. Paketen går utmärkt att tillaga på grillen, ta samma paket och lägg nära glöden på grillen. Tillagningen går snabbare i grillen, efter ca 10 minuter kan ni öppna ett och se om laxen är klar.
  8. Öppna paketen toppa med några vackra örter.