Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtfylld serranolindad kyckling med stekt sparris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 4 kycklingfiléer, 500-600 g
  • 1 dl färska örter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 8 serranoskinka
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 200 g sparris
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 70 g salladsblad
  • 3 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär snitt på insidan av kycklingfiléerna. Hacka örterna och riv eller pressa vitlöken.
  3. Blanda med olivolja och salt och peppar. Fördela örtblandningen i snitten på kycklingen och vik ihop. Linda serranoskinka runt kycklingen och fräs dem runtom i smör eller kokosfett.
  4. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen till innertemperaturen är cirka 68 grader. Har du ingen ugnstermometer så får du skära i den största filén och kontrollera att köttet är genomstekt.
  5. Skär av det nedersta på sparrisen och stek i smör eller kokosfett.
  6. Servera kycklingen med den stekta sparrisen, salladsblad och lite olivolja.