Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 stycken

  • 50 g jäst

  • 4 dl mjölk

  • 2 msk olivolja
  • 
1/2 dl hackade örter (tex provensalsk blandning från frysdisk)

  • 1 1/2 tsk salt
  • 
cirka 12 dl siktat dinkelmjöl
  • 
sesamfrö

  • 1 ägg till pensling


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i bunken. Värm mjölk och olja fingervarmt och häll degvätskan över jästen. Rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt örter, salt och nästan allt mjöl. Arbeta till en smidig deg.

  3. Forma till 24 bullar. Låt jäsa under duk cirka 30-40 minuter.

  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda på 225 grader i cirka 8-10 minuter.