Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torsk i 4 bitar
  • 1 färsk dragon
  • 1 persilja
  • 300 g rotselleri skalad o skuren i bitar
  • 300 g morot skalad o slantad
  • 300 g palsternacka skalad och slantad
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 2 msk sherryvinäger salt
  • 150 g smör att bryna i

Så här gör du

  1. Ska och dela ner rotfrukterna i mindre bitar, cirka två gånger två centimeter. Koka i saltat vatten tills mjuka.
  2. Hacka dragon och persilja fint.
  3. Salta fisken runt om och lägg i oljad ugnsform. Toppa fisken med de hackade örterna och baka i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter.
  4. Slå bort vattnet från rotsakerna och slå på grädden och koka igen i cirka 4-5 minuter.
  5. Mixa de kokta rotfrukterna tillsammans med vinäger, honung, salt och peppar. Bryn smöret i en stekpanna och servera allt tillsammans.