Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtbakad lax


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

10 bufféportioner

  • 1 1/2 kg laxfilé med skinn

  • 1/2 dl olivolja
  • 
skal och saft av 1 citron

  • 2 dl finriven parmesanost

  • 1 dl hackad dill

  • 1/2 dl hackad persilja

  • 1/2 dl hackad gräslök

  • 1 tsk salt

  • 1 msk flytande honung

  • peppar


Så här gör du

  1. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Blanda olja, citronskal och saft, ost, örter, salt och honung och bred över laxen. Krydda med peppar.

  2. Baka fisken i ugn, 150 grader, cirka 30 minuter. Kontrollera mitt i laxen att den är klar.

  3. Servera nylagad eller avsvalnad. Garnera med citron.