Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtbakad kyckling med dijonsås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 person(er)
  • 900 g kycklingfilé
  • 0,5 dl repad, färsk timjan
  • 1 st citron, finrivet skal
  • salt
  • svartpeppar

Dijonsås:

  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 1,5 msk dijonsenap

Så här gör du

  1. Hacka timjan fint och blanda med citronskal, salt och peppar. Gnid in kycklingen med blandningen och tillaga i ugn i 200 grader, 20 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
  2. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i smör&rapsolja. Strö över mjöl, rör runt och späd med vatten, fond och grädde.
  3. Koka i 5 minuter. Tillsätt vin och senap och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med rostad potatis blandad med persilja och pimientofyllda oliver.