Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ört- och vitlöksfylld kycklingklubba med tsatsiki och rostad potatis.

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Fylld kycklingklubba

  • 4 st kycklingklubbor
  • 4 msk Hackad färsk timjan
  • 50 g smör
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • zest från 1/2 citron

Rostad potatis

  • 6-8 potatisar eller så många som du vill ha
  • salt och krydda
  • olivolja till formen

Tsatsiki

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl tunt strimlad gurka
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • salt

Så här gör du

  1. Blanda ihop smör, hackad färsk timjan, zest från 1/2 citron och en pressad vitlöksklyfta.
  2. Fördela smöret i klubborna genom att försiktigt stoppa in det under skinnet på kycklingklubborna, salta och peppra ovansidan.
  3. Sätt in i ugn på 175 grader ca 40 min beroende på ugn.
  4. Skiva potatis så många som du vill ha i 1/2 cm tjocka skivor. Häll olivolja i en ugnsfast form och lägg ut potatisen. Smaksätt med salt och krydda. Rosta i ugnen 200 grader 30 min
  5. Tsatsiki- Skiva gurkan i tunna fina strimlor blanda ihop med yoghurt pressa ner en vitlöksklyfta och smaka av med salt.