Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Orientaliska filorullar med pease

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 stycken
  • 3 salladslökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 150 g pease-färs
  • olivolja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 tsk harissa
  • 3 msk hackade aprikoser
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 dl hackad persilja
  • 100 g fetaost
  • salt
  • 1 paket filodeg, 250 g
  • 50 g smör till pensling
  • svarta sesamfrön

Så här gör du

  1. Strimla löken och hacka vitlöken. Stek färs, salladslök och vitlök några minuter i olivolja. Låt de torra kryddorna fräsa med mot slutet.
  2. Ta från värmen och rör i harissa. Låt kallna. Blanda i aprikoser, örter och smulad ost. Smaka av med salt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Dela ”högen” med filoark tvärsöver.
  4. Lägg ut dubbla filoark till varje rulle. Lägg på fyllning längs ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
  5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör och strö på sesamfrö.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna har fin färg, cirka 20 minuter.