Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oreos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

30 dubbla kakor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • eventuellt kakao att pudra över

Fyllning:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker eller 1⁄4 tesked äkta vaniljpulver

Så här gör du

  1. Vispa smör, socker och sirap med elvisp till en jämn smet, Blanda ihop de torra ingredienserna – mjöl, kakao, bikarbonat och salt i litermåttet. Blanda om med en gaffel. Blanda ner i smeten tills du har en jämn kakdeg.
  2. Rulla degen till rullar, svep in dem i plastfolie och låt stelna i kylskåp i cirka 30 minuter.
  3. Skiva degen i 1⁄2 centimeter tunna skivor och lägg ut på bakplåtspapper. Pudra gärna på lite kakao med en sil. Om du vill göra mönster i kakorna kan du till exempel använda undersidan av ett glas med mönster eller en kavel med stansat mönster. Om kakorna kladdar kan du lägga plastfolie mellan kakan och det mönstrade glaset.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i 10–12 minuter. De ska bli lätta och krispiga.
  5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet med elvispen.
  6. Bre fyllningen på undersidan på hälften av de svalnade kakorna och lägg på resterande kakor som lock.
  7. Förvara kakorna i en burk i kylskåpet.
2 kommentarer om "Oreos"
  • Trevlig Människa
    Trevlig Människa

    Det står ”orsocker” i receptet, det ska vara florsocker
    // Trevlig männsika

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Trevlig Människa

      Hej! Det var bra att du såg det, det ändrar vi till florsocker 🙂 Ha en fin dag! Mvh Mitt Kök-redaktionen.