Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oreokladdkaka med cookies and cream– frosting

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 bitar

  • 150 g smör
  • 165 g ägg (3 st)
  • 270 g strösocker (3 dl)
  • 115 g vetemjöl (2 dl)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 10 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 3 g salt (1/2 tsk)
  • 50 g Oreokakor (5 st)

Cookies and cream-frosting

  • 250 g kylskåpskall vispgrädde (2 1/2 dl)
  • 120 g kylskåpskall mascarpone
  • 70 g florsocker (drygt 1 dl)
  • 10 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 100 g Oreokakor (10 st)

Garnering

  • ev Oreokakor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn). Smörj kanterna på en springform, 20–22 cm i diameter, och täck botten med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Rör ner det smälta smöret i äggblandningen, vänd sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i formen, bryt Oreokakorna i mindre bitar och tryck ner dem i smeten. Grädda kakan i 18–20 minuter. Kakan ska vara lite ”gungig” i mitten men ha satt sig i kanterna. Låt den svalna i formen.
  3. Cookies and cream-frosting: Vispa allt utom kakorna till en fast och fluffig frosting. Mixa kakorna och vänd ner smulorna i frostingen.
  4. Dekoration: Lossa kakan från formen och lägg den på ett fat. Gör i ordning en spritspåse med en rund tyll och fyll den med frostingen. Håll spritspåsen rakt ovanför kakan och spritsa bollar i olika storlekar i en ojämn krans runt kakan (tryck olika hårt för att variera storleken). Dekorera kakan med fler kakor om du vill.