Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oreokaka med fudgetopping

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

1 kladdkaka

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 10 oreokakor

Oreofudge

  • 150 g mörk choklad, minst 55 %
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 150 g vit choklad
  • 1 paket oreokakor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
  3. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt kakao, mjöl, vaniljsocker och salt. Rör ner det smälta smöret och rör ihop till en smet.
  4. Häll hälften av smeten i formen. Tryck ner kakorna och bred resten av kladdkakesmeten över. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt kakan svalna i cirka 2 timmar i kylskåpet.
  5. Gör oreofudgen. Smält den mörka chokladen i en bunke över vattenbad och blanda ner hälften av den kondenserade mjölken.
  6. Smält den vita chokladen och blanda ner resterande kondenserad mjölk.
  7. Hacka kakorna, lägg lite åt sidan till garnering. Rör sedan ner hälften av hacket i den mörka chokladen och hälften i den vita chokladblandningen.
  8. Ringla de båda chokladkrämerna över kakan och dra en gaffel igenom så att det bildas fina "swirls". Toppa med resterande kakor och låt sedan stelna i 30 minuter i kylskåp.