Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oreocheesecake med nougatswirl

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Botten:

  • 150 g Smör, smält
  • 300 g Oreos, mixade

Fyllning:

  • 4 st Gelatinblad, blötlagda 5 min
  • 200 g Vit choklad, hackad
  • 3 dl Crème fraiche
  • 2 dl Vispgrädde, lätt vispad
  • 400 g Färskost
  • 100 g Oreos, krossade
  • 0.5 dl Strösocker

Choklad- och nougatswirl:

  • 50 g Mörk choklad
  • 50 g Nougat

Så här gör du

  1. Botten: Blanda smöret med kexen och tryck ut i botten på en springform 24 cm. Klä gärna botten med bakplåtspapper. Ställ kallt i ca 20 minuter.
  2. Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med créme fraichen i en kastrull på låg värme under omrörning. Ta från plattan och rör ned urkramade gelatinblad. Vispa grädde, Philadelphiaost och strösocker och häll i chokladblandningen och vispa till en slät smet. Vänd ned de mixade kexen. Häll smeten på kexbotten.
  3. Swirl: Smält hackad choklad och nougat över vattenbad till en jämn smet. Låt svalna lite och häll sedan på smeten i formen och gör mönster med en kniv eller sked. Ställ i kylen i 2 timmar och garnera sedan med bär, maränger eller vad du vill.