Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Öppen lasagne med fänkål och röd pesto

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

En supergod lasagne i ny tappning. Dessutom är den en fröjd för ögonen med mycket grönt.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 fänkålsstånd
  • 3 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • cirka 200 g babyspenat
  • salt
  • 6 färska lasagneplattor, cirka 300 g
  • cirka 3 dl grovriven parmesanost
  • 1 burk ricotta, 250 g
  • 2 dl röd pesto
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Dela fänkålen på längden. Skär bort rotstocken och skiva den ganska tunt. Hacka vitlöken. Mjukstek fänkålen i olivolja.
  2. Tillsätt chili, vitlök och spenat. Fräs några minuter tills spenaten sjunker ihop. Krydda med salt.
  3. Dela lasagneplattorna på mitten. Koka dem, några i taget, cirka 3 minuter. Lyft upp med hålslev och låt rinna av. Varmhåll eventuellt lasagneplattorna under tiden resten kokar.
  4. Varva lasagneplattorna med spenatfräs, parmesanost, klickar av ricotta och pesto. Avsluta med en lasagneplatta, spenatfräs, parmesanost och pinjenötter. Ringla på lite olivolja och mal över peppar.