Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Operatårta med grön marsipan och röda rosor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 tårtbotten se grundreceptet

Marsipanlock

  • klassiskt grönt, köpt

Fyllning

  • 5 dl grädde
  • 3 gelatinblad
  • vaniljkräm ( Gör en sats vaniljkräm enligt grundreceptet.)
  • jordgubbssylt
  • grädde

Så här gör du

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter eller tills det är mjukt. Krama ur vätskan och smält gelatinet försiktigt på svag värme, låt det inte koka.
  2. Rör snabbt ner gelatinet i lite ovispad grädde. Rör ihop gräddblandningen.
  3. Blanda sedan ned gelatingrädden i grädden som ska vispas. Vispa grädden hårt. Ställ kallt.
  4. Täck en skål med plastfilm.
  5. Rulla ut marsipanen och klä insidan av skålen. Stryk den slät mot kanterna. Om marsipanen är för stor för skålen och det blir överflödig marsipan, lägg lite fina veck på ett ställe eller jämnt runt hela kanten. Det är en smaksak. Vi la jämna veck längs hela kanten.
  6. Lägg en bottenskiva ovanpå marsipanen. Lägg därefter en tjockt lager grädde. Täck grädden med nästa botten. Bred ett lager vaniljkräm på den andra bottenskivan. Skeda upp jordgubbssylten på vaniljkrämen och stryk det jämt. Alternativt kan man stryka sylten på den sista bottenskivan och lägga den med sylten mot vaniljkrämen om det är svårt att applicera på vaniljkrämen.
  7. Skär kanterna jämna på marsipanen om det behövs och vik in överflödet under tårtan. Lägg en tallrik över tårtan. Låt den stå och vila i minst 3-4 timmar eller över natten i kylen eller på annat svalt ställe.
  8. Ta bort tallriken och placera tårtfatet över bunken. Vänd försiktigt tårtan rätt. Lyft på bunken och dra försiktigt bort plastfilmen.
  9. Garnera tårtan med rosor och blad precis före servering. Pudra tårtan.
1 kommentar om "Operatårta med grön marsipan och röda rosor"