Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Omelettrulle med makrill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • salt och peppar
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 200 g rökt makrillfilé
  • 3/4 dl majonnäs
  • 4 msk finhackad dill
  • 1-2 tsk pressad citron
  • 1 liten rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 70 g salladsblad, t.ex. rucola och spenat

Så här gör du

  1. Vispa ihop äggen med vispgrädden. Antingen två och två eller alla på en gång. Salta och peppra lite.
  2. Stek tunna omeletter, det blir cirka 8 stycken om du inte har för stor stekpanna. Låt de steka någon minut på ena sidan och vänd när den blivit nästan torr på ovansidan.
  3. Lägg upp omeletterna på brickor eller skärbrädor så att de svalnar.
  4. Mosa makrillen och blanda med majonnäs och dill. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  5. Fördela blandningen på omeletterna och rulla ihop. Skär dem i bitar och servera med finhackad rödlök, tomater och salladsblad.