Logga in här

Omelett med zucchini, basilika & buffelmozzarella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 små zucchini eller 1 medelstor (300 g)
  • 1 liten purjolök
  • 3 msk olivolja, extra vergine
  • 4 ägg
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 ⁄2 kruka basilika
  • 1 buffelmozzarella (100 g)
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Skiva zucchinin tunt. Dela purjon längs med och skölj noga. Skiva den tunt tvärsöver.
  2. Hetta upp lite av oljan i en stor panna och fräs först purjon på
  3. medelvärme så att den blir mjuk. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Häll i mer olja och fräs zucchinin i omgångar så att den får lite färg. Lägg tillbaka purjon i pannan.
  5. Vispa upp äggen och tillsätt parmesanosten. Häll det i pannan, lägg på ett lock och låt det tillagas på medelvärme 3–4 minuter. Vänd omeletten och stek den 2–3 minuter på andra sidan.
  6. Hacka hälften av basilikabladen och riv bitar av mozzarellan. Fördela det över omeletten och lägg på locket. Låt den bli mjuk ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Strö över resten av basili- kabladen vid servering.