Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Omelett med rostad paprikasås och keso

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion

Omelett

  • 2 Ägg
  • 2 msk vatten
  • Nypa salt

Rostad paprikasås, till 4 pers

  • 2 Röd Paprika, cirka 300 gram
  • 1 tsk torkad salvia
  • Olivolja
  • Salt
  • 1 Liten gul lök delad i två bitar
  • 3 msk Olviolja
  • 1 tsk Vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Servera med

  • 50-100 g Keso
  • Sallad eller någon grönsak

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250. Lägg delade och urkärnade paprikor och lök i en ugnsform. Häll över olivolja, salvia och lite salt. In i mitten av ugnen, cirka 20 minuter eller tills paprikorna är lite svarta. Låt dem svalna något och dra sen av skalet. Lägg dem i en mixer tillsammans med löken, olivolja och vinäger. Mixa den slät och smaka av med salt och peppar.
  2. Knäck äggen, häll i vatten och salt. Rör försiktigt samman det. Hetta upp en panna med olivolja och häll ner omeletten. Rör i den tills den ännu fast. Tar några minuter. Vill du vändsteka går det bra annars lägg upp den på en tallrik. Lägg på keso och paprikasås. Njut av god lunch! Spara såsen som blir över. God till pasta, som pizzasås eller till dippsåsen(blanda i creme fraîche).