Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Olles gräddiga jordgubbsglass

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar

Så här gör du

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp mjölk, socker, vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan.
  3. Vispa äggulorna lätt i en bunke.
  4. Häll långsamt den varma mjölk­blandningen över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under vispning tills blandningen tjocknar.
  5. Häll upp grädden i en skål med lock. Ta fram en sil, häll mjölk­ blandningen genom silen ner i grädden och blanda ordentligt.
  6. Mixa jordgubbarna till en slät puré med en stavmixer. Häll ner purén i glassblandningen och rör om. Täck skålen med lock och låt stå i kylskåpet, helst över natten.
  7. Kör blandningen i en glassmaskin tills glassen är färdig och häll sedan upp den i en skål. Låt stå i frysen i 2–3 timmar före servering.