Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Olivfocaccia med chorizo

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 stort bröd

  • 25 g jäst

  • 6 dl kallt vatten

  • 2 tsk flingsalt

  • olivolja

  • cirka 13 dl vetemjöl

  • 100-150 g chorizo

  • 1-1 1/2 dl svarta oliver
  • 
rosmarinkvistar

  • 2-3 tsk flingsalt till gräddning


Så här gör du

  1. Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, 2 msk olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg.

  2. Smörj en bunke invändigt med olivolja och lägg ner den färdigknådade degen. Tänk på att bunken ska vara stor, degen ska kunna jäsa till dubbel storlek. Täck över med platsfolie och ställ bunken i kylskåpet 8-12 timmar.

  3. Skär korven i små tärningar.

  4. Ta ut degen från kylskåpet. Häll ut den i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut den med mjölad hand. Tryck ner korv, oliver och rosmarinkvistar. Gör hål i degen med fingrarna och ringla över 3 msk olivolja. Strö på flingsalt.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. Låt brödet jäsa utan duk 20-30 minuter.

  6. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera brödet nygräddat.