Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Olivbröd med fetaost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 1 sats grunddeg
  • cirka 1-1 1/2 dl oliver i blandade färger, urkärnade
  • cirka 100-125 g fetaost, tärnad

Garnerning

  • oliver och fetaost

Så här gör du

  1. Gör grunddegen.
  2. Medan den jäser, hacka oliver och fetaost. Lägg några åt sidan till garneringen.
  3. Blanda ner oliver och fetaost i degen efter första jäsningen. Forma brödet efter egen smak, vi valde att göra en limpa. Skär i degen på diagonalerna så det blir kryssmönster i limpan. Tryck ner några oliver och fetaostbitar som garnering.
  4. Låt degen jäsa under duk i ca 30 minuter eller tills den jäst till knappt dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda det mitt i ugnen. Ställ in en skål med isbitar i botten för skorpans skull eller släng in en 1/2 dl vatten som förångas direkt. Grädda i cirka 35 minuter eller tills den fått fin färg. Låt brödet svalna på ett galler. Servera med en god olivolja eller med färskost. Passar utmärkt till sallader och soppor.