Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Okonomiyaki

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g vitkål
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk hackad inlagd ingefära
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 st salladslökar
  • 1 förpackning bacon á 140 g

Okonomiyakisås

  • 1/2 dl worcestershiresås
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse

Till servering

  • majonnäs (gärna kewpie)
  • torkade alger
  • okonomiyakisås

Så här gör du

  1. Börja med att göra såsen. Blanda alla ingredienser i en kastrull förutom majsstärkelsen. Koka upp under omrörning.
  2. Blanda ut majsstärkelse med vatten och tillsätt. Koka upp så att såsen tjocknar. Ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Strimla vitkålen och hacka salladslök och ingefära. Blanda i en bunke och tillsätt salt.
  4. Blanda ägg, vetemjöl och vatten i en annan bunke. Häll därefter ner kålblandningen och rör runt till en jämn smet.
  5. Värm oljan i en stekpanna och stek hälften av smeten på medelvärme i cirka 5 minuter. Lägg på ett lock eller folie så att värmen inte smiter ut.
  6. Lägg ut baconskivorna över pannkakan och vänd den sedan upp och ner. Stek ytterligare fem minuter under lock.
  7. Upprepa proceduren med resten av smeten så att du får två pannkakor.
  8. Ringla över sås och majonnäs så att det bildas ett rutmönster. Toppa med torkade alger.