Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oklassisk råbiff

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Detta recept är måttat som förrätt. Önskas detta som huvudrätt så öka bara på mängden ingredienser.

Ingredienser

4 portion
  • 200 g Oxinnanlår
  • 2 st Scharlottenlökar
  • 1 dl Parmesan
  • 1 st Smal purjolök
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 msk Senap
  • 1 nypa Salt och svartpeppar
  • 2 Gott bröd

Så här gör du

  1. Mal köttet till önskad grovhet.
  2. Sätt på spisen och hetta upp en stekpanna.
  3. Skär brödet i små tärningar cirka 0,5x0,5 cm. Stek till de fått fin färg och stelnat. Lägg åt sidan.
  4. Finhacka scharlottenlöken och skiva purjolöken i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Värm upp Creme fraichen i en kastrull. Låt koka upp. Tag sedan av plattan. Tillsätt senap, salt och peppar.
  6. Släng i lite fett i stekpannan, stek purjolöken i skivor. Vänd försiktigt och stek tills de fått fin färg.
  7. Börja med att lägga upp köttet. "Strössla" sedan över resterande ingredienser och avsluta med lite nyriven parmesanost samt salt och peppar.