Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oemotståndlig GLASS med Hallon & Daim

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

En farligt god Glass som varken kräver glassmaskin eller krångliga moment.
I detta recept använder jag Hallon och Daim, men givetvis kan man smaksätta glassen efter eget tycke och favoritsmak!

Ingredienser

1 liter
  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 burk Kondenserad Mjölk - sötad, ca 395g
  • 1,5 msk Vaniljsocker
  • 200 g Hallon - frysta
  • 100 g Daim - hackad
  • Ev. frystorkade el färska Hallon och Krokant eller finhackad Daim till topping

Så här gör du

  1. Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt kondenserad mjölk - under vispning på låg hastighet - samt vaniljsockret och rör tills allt har blandats.
  2. Blanda ner frysta Hallon och hackad Daim och rör om lätt.
  3. Häll glassmeten i en form (minst 1L). Täck med folie och ställ in i frys, ca 6-8 timmar.
  4. Ta ut glassen ca 10 minuter innan servering och dekorera ev med frystorkade eller färska Hallon och Krokant eller finhackad Daim.