Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Octopus bowl

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3-4 dl svart ris eller basmati och vildris
  • 400 g bläckfisk
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • salt
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 salladslökar
  • 6 centimeter rättika
  • 150 g kimchi
  • 150 g algsallad
  • 2 avokado
  • 1 tsk svart sesamfrö

Wasabimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk wasabi

Så här gör du

  1. Wasabimajonnäs: Blanda wasabi och majonnäs till den styrka som passar dig bäst.
  2. Koka riset enligt förpackningen.
  3. Skär bläckfisken i 2-3 centimeter stora bitar. Koka bitarna i cirka 5 minuter i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och fräs bitarna i olja tillsammans med vitlöken och salta lätt. Lägg bitarna i en skål och blanda ner teriyakisåsen. Strimla salladslöken och strö över.
  4. Svarva rättikan och lägg den i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet före servering.
  5. Servering: Lägg upp riset i skålar. Lägg på bläckfisk, kimchi, algsallad och rättika. Skala, kärna ur och skiva avokadon tunt och lägg i skålarna. Strö över svarta sesamfrön och servera med wasabimajonnäs.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.