Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Örtrisotto med halstrade pilgrimsmusslor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 4 dl avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 9 dl hönsbuljong
  • 1 basilika, finhackad
  • 1 persilja, finhackad
  • 1 dl färskriven västerbottenost
  • 16 pilgrimsmusslor
  • 1 msk rapsolja
  • salt & svartpeppar

Tillbehör

  • rucolasallad

Så här gör du

  1. Fräs löken mjuk i smöret.
  2. Häll i riset och och fräs det glansigt i några minuter.
  3. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt buljong i omgångar och låt det sugas upp innan mer hälls på. Efter 20–30 minuter är riset klart.
  4. Rör i ost och kryddor.
  5. Stek musslorna hastigt i olja på båda sidor. Salta och peppra lätt. 6 Servera med rucolasallad.