Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyttigt formbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

2 stycken
  • 6 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 l filmjölk

Så här gör du

  1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, rågkross, linfrö, salt, bikarbonat och nötter i en stor skål.
  2. Rör i sirap och filmjölk och blanda om till en väldigt lös deg. Häll upp i två smorda formar, 1 1/2 liter.
  3. Ställ formarna på gallret på ugnens botten och grädda i 175 grader i 1 1/2 timme. Låt brödet vila i formen 10 minuter innan de stjälps upp.
2 kommentarer om "Nyttigt formbröd"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till åke borger

      Hej Åke, tack för att du uppmärksammade oss på detta. Ja, det ska vara 1 liter filmjölk i receptet och vi har nu korrigerat detta. Lycka till med bakningen. Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen