nyttig, vegansk chunky strawberry, dubble chocolate nicecream helt utan tillsatt socker.

Ingredienser
1 Glasspaket
- 1 burk Kyld kokos mjölk/grädde
- 5 Mogna bananer
- 2 msk Kakao
- 2 krm Vaniljpulver äkta
- 1 krm kardemumma
- 200 Gram mörkchoklad, sockerfri
- 1 pkt Färska jordgubbar
Så här gör du
- Mixa banan, kardemumma, vaniljpulver och kakao.
- Ta 1/2 kokosmjölken/-grädden i en metallbunke. Ta hälften av det "hårda fettet" i burken och vispa det fluffigt försiktigt med hjälp av en elvisp. Häll succesivt i hälften av det vattniga samtidigt som du fortsätter vispa så blir det en gräddig och krämig konsistens. Ställ in i kylen.
- Skölj och hacka jordgubbarna i lämplig storlek för att ha i din glass.
- Häll ner bananmixen tillsammans med kokosgrädden och vispa försiktigt tills att allt blivit en enda len smet. Ställ på kylning.
- Värm nu resten av okosmjölken/-grädden i en kastrull. Dela chokladen i små bitar. När kokosmjölken/-grädden börjar bubbla upp tar du kastrullen från plattan. Ha ner chokladbitarna och rör om tills att all choklad smält och blivit en enda len chokladsmet.
- Ta en gammal glassförpackning. Varva banansmeten med chokladsmeten. Frys in över natten. Alternativt kör i glassmaskinen.

Du kanske även gillar
Populära recept