Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyttig variant av bakad saffranspannkaka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

När man vill ha något nybakat till kaffet eller till en kopp te. Man kan byta ut saffran mot vanilj, kardemumma eller kanel.

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st ägg
  • 0,5 st mogen banan
  • 3 msk mjölk
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 krm saffran
  • 0,5 st morot
  • 25 g mandlar
  • raw kokosolja
  • 3 msk siktat dinkelmjöl

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader. Mosa bananen och blanda med ägget. Rör ner mjölk, mjöl, bakpulver, saffran och salt. Vispa ihop. Riv moroten och hacka mandeln fint. Blanda ner i smeten. Smörja 2 st. tarlet formar med kokosolja. Fördela smeten i formarna. Grädda i ca 20 min. Servera med en klick god sylt.