Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyttig och snabb chokladmousse

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 49 st har redan röstat

Chokladmousse är en utmärkt dessert som går att variera med vad du väljer att toppa den med. Desstutom går det snabbt att göra och är lätt att göra till många gäster. Eller varför inte till dig själv om du är sötsugen framåt kvällen? Den här varianten har vi gjort på uppvispat kikärtsspad, även kallat aquafaba, uppblandat med smält choklad sötad med stevia eller xylitol, som båda är bra och goda sötningsmedel med naturligt ursprung.
Så nu finns det ingen anledning att inte njuta av det goda!

Ingredienser

4 port
  • 1,5-2 dl kikärtsspad (vätskan från 1 burk eller 1 förpackning)
  • 100 g mörk choklad sötad med stevia eller xylitol
  • lite honung eller agave för den som vill ha extra sötma

topping

  • toppa med bär, frukt eller hackade nötter

Så här gör du

  1. Vispa kikärtsspadet till ett hårt skum, tills det håller för att vända bunken upp och ner.
  2. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ned i kikärtsfluffet.
  3. Kör ett tag till med elvispen för att återfå en bra mousse-konsistens.
  4. Häll upp i skålar eller glas - ät direkt eller ställ i kylen och servera senare. Om du kyler den en stund blir moussen fastare och mer chokladpuddinglik eftersom att chokladen stelnar igen. Servera med färska bär eller hackade nötter.
1 kommentar om "Nyttig och snabb chokladmousse"
  • medusa319
    medusa319

    Det blev fluffigt och bra efter att jag vispat ett tag, men när jag hällde i den smälta chokladen blev det platt och jag fick inte upp fluffet igen. Nu har jag chokladsoppa 🙁