Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyårssnittar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Enkla snittar till nyår! Smördegsrulle med smakrik röra på grillad paprika, mandel och parmesan. Mums!

Läs också: Här hittar du recept på goda förrätter till nyår

Läs också: Goda tilltugg till champagne – recept

Ingredienser

1 portion
  • 1 pkt smördegsrulle 

  • 200 gram grillad avrunnen paprika

  • 75 gram skalad mandel

  • 75 gram riven parmesan

  • 2 krm svartpeppar


Gräddning/servering:

  • 50 gram riven parmesan

  • 0,5 dl hackad mandel

  • 0,5 dl hackad persilja och timjan

Rågbröd med getostkräm med valnötter och torkade fikon och krasse:

  • 10 skivor rågbröd

  • 0,5 dl olivolja

  • 2 tsk havssalt

  • 150 gram mogen getost, utan kanter

  • 150 gram philadephiaost

  • 1 dl grekisk yoghurt, vilken tillför en härlig syra 

  • 0,75 dl hackade valnötter

  • 0,75 dl hackade torkade fikon

  • 2 msk honung

  • 2 pkt krasse


Så här gör du

  1. Mixa allt i en mixer till en slät massa, det gör inget om den är lite grov. 

  2. Bred ut röran på din utrullade smördeg och rulla ihop den. Lägg den gärna i frysen en stund så blir den lite lättare att skära. 

  3. Skär rullen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 min i 220 grader, tills rullarna är gyllene, toppa med hackad persilja vid servering.

  4. RÅGBRÖD: Skär bort kanterna från brödet och dela diagonalt. Smula kanterna och stek dem krispiga i smör och olja, låt rinna av på papper. Pensla brödet med olja och rosta i ugnen på 150 grader tills de är krispiga, ca 10-15 minuter.

  5. Blanda alla ingredienserna till getoströran och ställ kallt till servering.

  6. Toppa en trekant rågbröd med en rejäl matsked av getoströran och strö över krutongerna, toppa med massor av kryddig krasse!