Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyårssnittar x 3

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

12 per snitt

Crostini med laxröra

  • 200 g cream cheese
  • 1 tsk citronsaft
  • 3-4 msk vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 125 g varmrökt lax
  • 1/2 citron, finrivet skal
  • 12 små gurkor, cornichoner

Crostini lufttorkad skinka & manchego

  • 150 g kärnfria oliver
  • 1/2 dl grillad paprika, avrunnen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardeller
  • 1-2 msk olivolja
  • salt och peppar

Garnering:

  • 12 små bitar ost, till exempel manchego
  • 12 tunna skivor, lufttorkad skinka
  • 12 svarta oliver

Krustader med parmesan & leverpastejmousse

  • 200 g leverpastej
  • 12 stora krustader
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 50 g parmesan

Så här gör du

  1. CROSTINI MED LAXRÖRA: Lägg cream cheese i en bunke och rör den smidig med elvisp. Vispa i citronsaften. Vispa i grädden, lite i taget. Blanda i dillen och gräslöken, spara lite till garneringen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen i små bitar, rör ihop med en gaffel.
  2. Fördela röran på crostinin. Garnera med den sparade gräslöken och dillen. Toppa med gurkorna.
  3. CROSTINI LUFTTORKAD SKINKA & MANCHEGO: Tapenade: Mät upp oliver, paprika, pressad vitlök och hackade sardeller i en matberedare monterad med en kniv och mixa snabbt ihop. Lägg det mixade i en skål. Blanda i oljan. Smaka av med salt och peppar
  4. Toppa crostinin med tapenade. Lägg på ostskivor, skinka och oliver och fäst med cocktailpinnar.
  5. KRUSTADER MED PARMESAN & LEVERPASTEJMOUSSE: Lägg pastejen i en bunke och rör den smidig med elvisp. Vispa i grädden, 2 matskedar i taget, till pastejen får en mjuk slät mousse­ konsistens som inte är för lös.
  6. Spritsa moussen i krustaderna vid serveringen. Riv över parmesan.