Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nyårssnittar x 3

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Lyxiga crostinis med laxröra eller parmaskinka och krustader som har fyllts med leverpastejmousse och toppats med parmesan. Tips! Du kan göra egna crostini av skivad baguette som du rostar i ugn på 200 grader i 5 minuter.

Ingredienser

12 per snitt

Crostini med laxröra

  • 200 g cream cheese
  • 1 tsk citronsaft
  • 3-4 msk vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 125 g varmrökt lax
  • 1/2 citron, finrivet skal
  • 12 små gurkor, cornichoner

Crostini lufttorkad skinka & manchego

  • 150 g kärnfria oliver
  • 1/2 dl grillad paprika, avrunnen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardeller
  • 1-2 msk olivolja
  • salt och peppar

Garnering:

  • 12 små bitar ost, till exempel manchego
  • 12 tunna skivor, lufttorkad skinka
  • 12 svarta oliver

Krustader med parmesan & leverpastejmousse

  • 200 g leverpastej
  • 12 stora krustader
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 50 g parmesan

Så här gör du

  1. CROSTINI MED LAXRÖRA: Lägg cream cheese i en bunke och rör den smidig med elvisp. Vispa i citronsaften. Vispa i grädden, lite i taget. Blanda i dillen och gräslöken, spara lite till garneringen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen i små bitar, rör ihop med en gaffel.
  2. Fördela röran på crostinin. Garnera med den sparade gräslöken och dillen. Toppa med gurkorna.
  3. CROSTINI LUFTTORKAD SKINKA & MANCHEGO: Tapenade: Mät upp oliver, paprika, pressad vitlök och hackade sardeller i en matberedare monterad med en kniv och mixa snabbt ihop. Lägg det mixade i en skål. Blanda i oljan. Smaka av med salt och peppar
  4. Toppa crostinin med tapenade. Lägg på ostskivor, skinka och oliver och fäst med cocktailpinnar.
  5. KRUSTADER MED PARMESAN & LEVERPASTEJMOUSSE: Lägg pastejen i en bunke och rör den smidig med elvisp. Vispa i grädden, 2 matskedar i taget, till pastejen får en mjuk slät mousse­ konsistens som inte är för lös.
  6. Spritsa moussen i krustaderna vid serveringen. Riv över parmesan.