Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kräftlag – recept på ny lag till frysta kräftor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 42 st har redan röstat

Extra piff på de frysta kräftorna skadar verkligen inte. Kräftor blir godare när du gör ny egen lag. Tina helst frysta kräftor långsamt i förpackningen, 1–2 dagar i kylskåp. Lägg dem sedan gärna i en ny lag några timmar före serveringen.

Ingredienser

4 person(er)

Kräftlag till 1 kg frysta kräftor

  • 1 gul lök
  • 2 vatten
  • 0,5 dl salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl ljust öl
  • rejält med krondill utan stjälkar

Så här gör du

  1. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Koka ihop alla ingredienser under lock 5 min. Låt lagen kallna och häll den över de tinade kräftorna.
  3. Låt stå svalt minst 2 timmar före servering. Sila av spadet.