Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nudelwok med kyckling

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Härlig smak från det Asiatiska köket! Testa!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Kycklingbröst
  • 125 g Äggnudlar
  • 2 st Purjolök
  • Efter smak Ingefära
  • 8 st Salladslök
  • 1 st Pak Choi
  • 2 st Chili
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • Efter smak Koriander

Woksås:

  • 2 msk Oystersås
  • 2 msk Soya
  • 1.5 msk Sesamolja
  • 1 msk Lime

Oljer till matlagning:

  • Rapsolja
  • Sesamolja

Så här gör du

  1. Häll ner uppvärmt vatten i en bunke tillsammans med nudlarna
  2. Häll ut vattnet strax före nudlarna är klara. Skölj nudlarna med kallt vatten för att stoppa fortsatt tillagning. Torka nudlarna med hushållspapper.
  3. Putsa kycklingen och skär den i strimlor
  4. Skär purjolöken i cm tjocka skivor
  5. Grovriv ingefäran
  6. Skär salladslöken i cm tjocka skivor
  7. Skär av pak choi bladen och skär dem i tunna strimlor
  8. Skär chilin i mm tunna skivor
  9. Finhacka vitlöken
  10. Börja med att woka vitlök och chili i rapsolja
  11. Tillsätt kycklingen. Låt steka tills att kycklingen nästan är klar. Lägg chilin, kycklingen och vitlöken på en tallrik
  12. Skölj ur wokpannan
  13. Häll i lite sesamolja samt lite rapsolja. Tillsätt därefter Nudlarna i woken. Rör om så att nudlarna inte fastnar! Om oljan tar slut i woken tillsätt lite mer! Om nudlarna fortfarande fastnar har du för hög värme
  14. Tillsätt pak choi och rör om tills pak choin har blivit mjuk
  15. Häll tillbaka kycklingen i woken tillsammans med ingefäran, purjolöken och hälften av salladslöken
  16. Tillsätt woksåsen och woka tills nudlarna absorberat såsen. Woka under rörning
  17. Tillsätt koriander och resten av salldslöken efter smak
  18. Njur av maten!