Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nudelsallad med Yosa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Friterad Yosa

  • 2 förpackningar naturell Yosa à 160 g (eller 300 g tofu av fast sort)
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk vit miso
  • 1 tsk japansk soja
  • majsstärkelse (maizena)
  • ca 3 dl neutral olja till fritering

Sallad

  • 100 g glasnudlar
  • 250 g savoykål
  • 2 morötter
  • 2 dl hackad mynta
  • 2 dl hackad koriander
  • 2 dl torrostade jordnötter

Dressing

  • 2 röda chilifrukter
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk risvinäger
  • 3 msk pressad lime
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk solrosolja

Så här gör du

  1. Yosan: Skär Yosan i tärningar. Blanda risvinäger, miso och soja. Vänd ner yosan. Låt gärna marinera ungefär 1 timme i kylen.
  2. Värm oljan till 180 grader. Skaka av marinaden lite slarvigt från yosan. Vänd den i majsstärkelse. Fritera yosan tills den har fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Servera nyfriterad och varm.
  3. Dressingen: Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda risvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör tills sockret löser sig. Blanda i chili, schalottenlök och vitlök.
  4. Salladen: Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Klipp eventuellt i mindre bitar.
  5. Strimla kålen fint. Skala och skär morötterna i strimlor.
  6. Blanda nudlar, kål, morötter, örter och jordnötter med dressingen.
  7. Vid servering: Toppa salladen med nyfriterad yosa och extra korianderblad. Servera gärna med limeklyftor.