Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nudelsallad med kyckling och kål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g rödkål
  • 100 g grönkål med stjälk
  • 1 stor morot
  • 200 g glasnudlar (Vermicellinudlar)
  • 2 dl mynta + till garnering
  • 2 dl koriander + till garnering
  • 1 - 1 1/2 dl jordnötter
  • 500 g kycklinglårfilé
  • solrosolja till stekning
  • 2 msk fisksås
  • salt
  • nymald peppar

Dressing

  • 2 röda chilifrukter
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk risvinäger
  • 3 msk pressad lime
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk solrosolja

Så här gör du

  1. Dressingen: Kärna ur och hacka chilin men behåll gärna lite kärnor för sting i smaken. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda risvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör tills sockret löser sig. Blanda i chili, schalottenlök och vitlök.
  2. Strimla rödkålen fint med osthyvel. Repa grönkålen från stjälken och strimla. Skala moroten och skär i tändstickstunna strimlor. Blanda all kål, morot och örter i dressingen.
  3. Koka nudlarna enligt förpackningen. Låt rinna av och klipp eventuellt i bitar. Vänd ner nudlarna i salladen.
  4. Putsa och bryn kycklingen, ett par minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Häll på fisksås och låt koka in. Vänd kycklingen någon gång under tiden, och stek tills den precis är genomstekt. Skär kycklingen i tunna skivor vid servering.
  5. Lägg upp salladen och fördela den skivade kycklingen över. Strö på grovhackade jordnötter. Garnera med riktigt med koriander och mynta.