Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nudelsallad med kyckling & jordnötsdressing

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Den här nudelsalladen med kyckling, koriander och jordnötsdressing påminner om en thailändsk Pad thai.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g blandad sallad
  • 500 g morötter
  • 2 msk sesamfrön
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 180 g risnudlar
  • 450 g kycklinglårfiléer
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka thaibasilika

Jordnötsdressing

  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 msk riven ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa (och skala om det behövs) moröt­terna och dela dem på längden en eller två gånger. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Strö över sesamfrön, flingsalt och nymalen svartpeppar och blanda om ordentligt. Ställ in i mitten av ugnen och rosta tills de blivit gyllene. Ta ut och låt svalna lite.
  2. Koka risnudlarna enligt anvis­ningen på förpackningen. Häll av vattnet och spola kallt.
  3. Salta och peppra kycklinglår­ filéerna runt om och stek eller grilla dem på medelhög värme tills de är färdiga rakt igenom. Strimla sallads­ löken.
  4. Jordnötsdressing: Mixa samman alla ingredienserna.
  5. Arrangera salladen på fat tillsammans med salladslöken, de rostade morötterna, nudlarna och kycklingen. Ringla över lite av dressingen och servera med resten vid sidan av. Toppa med koriander och thaibasilika.