Nougattryffel

Ingredienser
25 stycken
- 200 g mjuk nougat
- 1 dl mjölk
Överdrag och garnering
- 150 g 28% vit choklad eller 150 g mörk choklad
- 50 g rostade mandlar
Så här gör du
- Smält nougaten och vispa den smidig med mjölk. Ställ nougatmassan i kylen över natten.
- Forma med hjälp av en tesked tryffelblandningen till bollar, placera dem kallt en stund så att de hårdnar innan de doppas i chokladen.
- Doppa och snurra tryffeln i smält vit eller mörk choklad, strö över mandel-spån och ställ dem att svalna.
2 kommentarer om "Nougattryffel"

Du kanske även gillar
Populära recept
Evelina Lexell
Jag hade jätteproblem med det här receptet, även fast jag vägde och mätte ingredienserna väldigt noggrant. Vilken fetthalt skall det vara på mjölken, för jag använde 1,5% mjölk men den kanske skall vara fetare?
Mitt Kök
Åh vad tråkigt att det inte blev bra. Vad var det som hände? Stelnade inte nougatkrämen? Du kan prova en fetare mjölk, svårt att svara på om det är boven i dramat eller inte. Hälsningar Patricia på Mitt kök.