Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nougatkulor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

20 st
  • 130 g nougat
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk rapsolja

Så här gör du

  1. Skär nougaten i 20–25 mindre bitar. Gör detsamma med mandelmassan.
  2. Kavla eller tryck ut mandelmassan till en liten platta och lägg på en bit nougat.
  3. Rulla ihop till en kula där mandelmassan täcker nougaten. Gör likadant med resten av mandelmassan och nougaten.
  4. Smält chokladen i vattenbad och rör ut chokladen med oljan.
  5. Doppa kulorna i den smälta chokladen.
  6. Lägg kulorna på en bricka eller skärbräda och ställ kallt att stelna.
  7. Lossa försiktigt nougatkulorna från underlaget och lägg i en burk.
  8. Förvara nougatkulorna kallt.
1 kommentar om "Nougatkulor"
  • Annica Johansson
    Annica Johansson

    Någon har haft lite för bråttom, det ska väl ändå inte vara 200g mandelmassa två gånger?