Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nougat de Montélimar

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

36 stycken

Sockerlag

  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl honung
  • ½ dl flytande glykos
  • 1 dl vatten

Maräng

  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • ½ vaniljstång
  • 300 g mandlar, lätt rostade

Till formen

  • 4 msk florsocker

Så här gör du

  1. Blanda socker, honung, glykos och vatten i en kastrull. Sjud på medelvärme till en sockerlag, höj värmen och koka till 130 grader.
  2. Börja vispa äggvitorna sakta till ett fast skum i en hushållsmaskin eller med en elvisp, tillsätt sockret. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i fröna och fortsätt vispa till en maräng.
  3. Fortsätt koka sockerlagen till 150 grader. Häll i sockerlagen i marängen i en fin stråle och vispa under hela tiden. Fortsätt att vispa tills marängen är rumstempererad.
  4. Vänd ner nötterna i smeten med vingen på köksmaskinen eller med en slickepott.
  5. Lägg bakplåtspapper i en avlång terrinform som rymmer cirka 1 ½ liter. Pudra florsocker i formen.
  6. Olja in en slickepott och vänd upp smeten i formen. Pudra florsocker över och låt den stå över natten i rumstemperatur.