Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rödbetssallad med nötpanerad fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g rödbetor med fin blast
  • 
1 msk + 1/2 dl olivolja
  • 
1 tsk + 1/2 tsk flingsalt
  • 
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar

  • 1 rödlök
  • 200 g björnbär
  • 1 msk balsamvinäger

  • 1 tsk flytande honung


Nötpanerad fetaost

  • 300 g fetaost
  • 1 ägg

  • 50 g nötter, t ex hasselnötter, valnötter

  • 2 msk smör

Så här gör du

  1. Ta till vara på de finaste bladen på rödbetsblasten och skölj dem. Koka betorna mjuka, ca 40 min. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.

  2. Fräs blasten hastigt i 1 msk olja. Strö på 1 tsk flingsalt och krydda med 1 krm peppar. Skala och skiva löken tunt.

  3. Nötpanerad fetaost: Vispa upp ägget. Hacka nötterna grovt. Skär osten i skivor och sedan i trekanter. Vänd dem först i ägg och sedan i nöthacket. Stek osten i smör 2–3 min på varje sida.
  4. 
Varva blast, betor, lök och björnbär på ett stort fat.

  5. Vispa ihop 1/2 dl olja, vinäger och honung, häll över. Strö på 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Toppa med osten. Servera direkt.