Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nötkräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Gör egen nötkräm med rostade hasselnötter, kakao, rapsolja och socker. Mixa ihop och använd som fyllning i bullar, på croissanter eller rostat bröd.

Ingredienser

4 dl
  • 200 g hasselnötter
  • 2 dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl neutral olja, till exempel rapsolja

Så här gör du

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, tills skalet börjar spricka upp. Gnugga bort skalet med hjälp av en ren kökshandduk.
  2. Mixa nötterna ganska länge tills oljan börjar tränga ut ur nötterna och massan blir krämig.
  3. Mixa i strösocker, kakao, vaniljsocker och salt.
  4. Droppa i lite i taget av oljan och mixa till en jämn och fin massa.