Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nötjärpar med ­
blomkålspuré

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 500 g färs, lammfärs, nötfärs eller blandfärs

  • 3 msk olivolja

  • 1 tsk örtkrydda eller grillkrydda utan tillsatser
  • 
salt och peppar

  • smör att steka i

  • 1 stort blomkålshuvud eller 2 mindre
  • 
1-1 1/2 dl vispgrädde
  • 
10-20 g smör

  • saften av 1/2 citron


Så här gör du

  1. 
Blanda färs, olivolja och kryddor i en bunke. Salta och peppra. Forma till avlånga järpar och lägg på en bricka eller skärbräda.

  2. Stek järparna i smör, först på lite högre värme så att järparna får fin färg. Därefter på lägre värme så att de blir genomstekta.

  3. Dela blomkålen i mindre bitar och koka riktigt mjuk i vatten. Häll av vattnet men spara det om du behöver spä.

  4. Häll vispgrädden på blomkålen och tillsätt smöret. Mixa med mixerstav tills purén är riktigt jämn. Smaka av med salt och peppar och gärna lite citronsaft.