Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nötiga scones

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 scones
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 75 g smör, kylskåpskallt
  • 3 msk strösocker
  • 1 ägg
  • cirka 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl hackade nötkärnor, till exempel hasselnötter, valnötter, pistaschnötter

Till servering

  • frukt- och bärsallad eller smör och marmelad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet ner i en bunke i matberedare. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt saltet, sockret och ägget blandade med mjölken. Kör till en deg, späd eventuellt med lite mera mjölk om det behövs.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in nötterna. Platta ut degen till en cirka 2 cm stor platta. Stansa ut rundlar med en kakmått. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills bröden är genomgräddade och fått färg.
  4. Servera gärna med fruktsallad eller med en klick smör och marmelad.