Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nötbröd – recept på gott och nyttigt bröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Baka ett knaprigt bröd fullt med nyttiga nötter som är rika på vitaminer, mineraler och bra fetter.

Ingredienser

1 bröd
  • 4 dl blandade nötter, till exempel mandel, hasselnötter, pistaschnötter och valnötter
  • 1 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 1/2 dl linfrö, hela
  • 1 1/2 dl sesamfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl olivolja
  • 6 ägg
  • 1/2 dl äppelcidervinäger

Att stö över

  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk sesamfrön

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter.
  3. Mixa nötterna grovt, de ska nästan vara hela.
  4. Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
  5. Rör ihop olivolja, ägg och äppelcidervinäger i en separat skål.
  6. Rör ihop alla ingredienser tills det blandats ordentligt. Flytta över smeten till formen och jämna till ytan. Strö över pumpakärnor och sesamfrön.
  7. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 60 minuter. Ta ut brödet och låt det vila 5 minuter i formen. Lyft upp brödet och låt det svalna på ett galler.