Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Nötbröd med frukt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 46 st har redan röstat

Ingredienser

1 bröd
  • 100 g valnötter
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g linfrön
  • 100 g sesamfrön
  • 150 g pumpafrön
  • 150 g solroskärnor
  • 100 g torkade tranbär
  • 150 g torkade fikon
  • 1 tsk flingsalt
  • 6 ägg

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 160 grader.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn deg.
  3. Klä en avlång brödform (1 1/2-2 liter) med bakplåtspapper och häll i degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 60-70 minuter tills brödet har fin färg och känns fast i konsistensen. Om du sticker ner en provsticka ska den vara torr när du drar upp den.
  4. Ta ut brödet ur ugnen och stjälp ut det ur formen direkt. Ta bort bakplåtspapperet – annars fastnar det.
  5. Låt brödet svalna på galler och skär sedan upp det i tunna skivor med en vass kniv. Brödet går bra att frysa.
2 kommentarer om "Nötbröd med frukt"
  • Pluppis67
    Pluppis67

    Alltså det här brödet är så sjukt gott! Jag brukar ta två tunna skivor med smör och nåt pålägg till frukost på jobbet vid 9 och när sen lunchen kommer vid 13 är jag fortfarande inte hungrig 🙂 Rekommenderas varmt!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Pluppis67

      Åh, vad kul att du gillar receptet! ? Hälsningar redaktionen på Mitt kök